lördag, mars 03, 2007

Månförmörkelse

Å, jag ser och följer förmörkelsen av min kompis månen, men det verkar uppenbarligen vara något man ska uppleva i realtid, inte försöka fånga på bild. Här nedan visar jag den bästa bilden jag tagit den senaste timmen. Jag kan inte se att den är så röd, men det skulle den tydligen bli av att bara solnedgångar och soluppgångar på jorden belyser den. Visst låter det vackert!?

2 kommentarer:

Moster Mjölgumpa sa...

Tänk att jag glömde bort att kolla förmörkelsen. Jag som är så fascinerad av sånt. För något år sedan var det en solförmörkelse på sommaren. De var synligt vid gryningen, när solen stod lågt. Eftersom vi bor i ett villakvarter var man tvungen att stå på taket för att se den. Alltså tvingade jag upp hela familjen på taket halv fem på morgonen. Det var den största solförmörkelsen vi skulle få uppleva under vår livstid så det kändes tydligen väldigt viktigt för mig att ingen missade det. Men de var inte lika roade kan jag säga!

Baba sa...

Det är väl ändå något magiskt med naturfenomen. Vilken otacksam familj du har :) men de är säkert tacksamma så här i efterhand.