torsdag, december 14, 2006

Event i advent

Idag har delar av min kör sjungit julsånger på en julfest. Vi har lyckats få oss anlitade av en eventfirma för flera sådana här små sjungningar. Först stod vi på en halmbädd utanför entrén och sjöng medan folk strömmade in från bussarna de kommit i. När alla tagit sig förbi garderoben och fått sig en glögg så smög vi in en annan väg, bytte från tomteluva till glittergirland runt halsen och smög upp på en scen för fortsatt sång. Det var kuligt och juligt och man skulle kunna tro att en 17-hövdad kör skulle klara att överrösta 100 minglare... Det var inte vår mest engagerade publik om man säger så, men det var kul ändå och betalt fick vi.

I upplägget stod det att gästerna skulle komma längs "en isblå matta kantad av marschaller" och det låter ju tjusigt. Det kan inte vara lätt att få ett sådant där event från idé till realitet, för precis när de tänt alla marschallerna kom en vindpust och blåste ut allihopa på en gång. Men det är tanken som räknas.

3 kommentarer:

Prinsessmamman sa...

När dagis hade lussefest ute stod det ljus i syltburkar. Trots att de var så höga blåste ljusen ut, ideligen...

Anonym sa...

Här i stan tänder man hundratals marschaller längs gatorna på Luciadagsmorgonen. Brukar vara jättefint när man släpar sig till jobbet i mörkret. I år lyste bara någon enstaka. Resten hade blåsts ut. Lustigt hur besviken man kan bli över en så'n sak. BLev inte riktig lucia, liksom.

Baba sa...

Jag håller med er, båda två, det är ju det bästa med december - att få tända ljus. Igår köpte jag en liten gran, som nu står och strålar mot mig här hemma. Garanterat blåsfritt! :)